Program aktiviteter och workshops

Det tillkommer fler kvällsföreläsningar och det händer massa andra saker runt festivalen - men börja med att boka din workshop nu! Alla aktiviteter är markerade med svårighetsgrad 1-3 där 3 är fysiskt mest krävande. Barn som deltar gör det under föräldrars ansvar och sällskap. Boka din aktivitet här!  Observera att du är bokad på en aktivitet först då du fått en bekräftelse via mail. Titta i din skräppost om du inte fått någon bekräftelse, efter det kan du dubbelkolla med oss.

Fredag

Ännu oklart, ni får vänta med spänning ;) 


Lördag

07.30 Morgonyoga -Simona 

Svårighetsgrad 1 

Börja dagen med en stillsam morgonyoga. I en lugn takt värmer vi upp inför dagens aktiviteter.  Vi samlas en trappa upp och njuter förhoppningsvis Snasahögarnas ståtliga vy. Ta med egen yogamatta.09.30  Välkommen!

Alla ledare presenteras och hälsar välkommen, vi går igenom praktisk information och ni har chans att ställa frågor. Vi träffas i matsalen.  


10.00-16.00 HELDGAG fjällvandring - Simona 

Svårighetsgrad 3

En längre tur för den som vill njuta av en heldag på fjället. Simona tar dig med på en tur där vädret bestämmer vart och hur långt vi går. Ta med lunch och snacks, temors med varmt vatten samt kläder efter väder. Väl ingådda kängor, extra värmajacka och regnkläder är alltid bra när vädret ändras fort i fjällen. 


10.00-12.00 Prova på Flugfiske 

Svårighetsgrad 1

Henrik från Fjällsporten i Duved kommer och ger dig en crash course i flugfiske. Du får prova på att kasta och lär dig teknik. Vi håller till på gräsplanen framför Enaforsholm. Vill du fortsätta flugfiska på egen hand finns det utrustning att hyra. 

 

10.00-12.00 Hikefulness- Sofie  

Svårighetsgrad 2

Hikefuelness, skogsbad eller bara vandra och va som vi kallar det. Här lämnar vi telefonerna på Enaforsholm och går på en kortare vandring där vi upplever naturen som den är.  Här är det lugnet och naturen som styr. Vädret bestämmer vilken tur vi går.


 

12.00-13.00 Lunch

 

13.30-15.30 Navigering Karta grund- Linda

Svårighetsgrad 1

För dig  som vill lära dig läsa kartan kommer Linda att prata om höjdkurvor, legender och annat som har med kartan att göra. Det här är en teoretisk workshop, ta gärna med dig egen karta, Fjällkartan Z6, Calazo Jämtlandsfjällen eller Utekartan FJ01.


13.30-15.30 Göra eld, kokkaffe och andra drycker -Sofie 

Svårighetsgrad 1

Kom ner till brasan på holmens basecamp! Vi börjar med att prova på olika sätt att göra eld. Efter det kommer vi in på mångas höjdpunkt när man är ute på fjället- kokkaffet! Här får du lära dig traditionerna kring riktigt kokkaffe. Hur kokar man på bästa sätt, vad använder man för att smaksätta kaffet och varför lägger man egentligen sumpen i brasan efteråt? Det kommer även finnas hemplockade örtteer för den som inte dricker kaffe. Middag och olika aktiviteter under kvällen. Mer detaljerade planer kommer snart.  


Övernattning Ute- Sofie

Svårighetsgrad 1

Hängmatta, tält eller under bar himel? Har du aldrig sovit ute förut? Då kan du passa på att följa med Sofie ut. Vi kommer prata om tips, olika sätt att hålla värmen och ha en mysig kväll. Vi håller till  närområdet kring Enaforsholm. Plats kommer senare. Ca 21.00-08.00. Vi återkommer med mer information kring utrustning. 

Söndag

07.30 Morgonyoga -Simona 

Svårighetsgrad 1

Börja dagen med en stillsam morgonyoga. I lugn takt värmer vi upp inför dagens aktiviteter.  Vi samlas en trappa upp och njuter förhoppningsvis av fjällets vyer. Ta med egen yogamatta.


09.30-11.30 Gröna bandet- Anna

Svårighetsgrad 1

Är du aldrig rädd?  Anna fick ofta frågan under sin vandring längs den svenska och norska fjällkedjan. Kom och lyssna på en inspirerande föreläsning och bildvisning som handlar om att ta beslut, ett 133 mil lång äventyr och så den ständiga frågan, var hon någonsin rädd?  


09.30-11.30 Vada säkert- Sofie/? 

Svårighetsgrad 2

Att vada kan vara ett nödvändigt ont ibland. Lär dig läsa naturen, använda rätt teknik och och framförallt lär dig när du inte ska korsa ett vattendrag. Vi kommer vada under kontrollerade former och prova olika tekniker. 


09.30-11.30 Håll fjället rent! - Simona

Svårighetsgrad 2

Vandra och töm fjället på skräp. Att havet är fullt av skräp är ett välkänt faktum, något dom desto färre kanske känner till är att samma problem finns även i fjällen. Under många stenar kan man hitta diverse rester av oss människor. Därför samlas vi och ger oss tillsammans ut och plockar skräp på fjället eller i skogslandet. En tur för dig som vill förena nytta med nöje. 


12.30-14.30 Navigering Kompass Fortsättning- Simona 

Svårighetsgrad 1

För dig som redan kan läsa kartan så lägger vi nu till kompassen. Vi lär oss hantera kompassen i praktiken, använda olika typer av kompasser och övar på att använda kartan och kompassen tillsammans.  Ta med egen kompass. 


12.30-14.30 Vandring och ätbara växter- Sofie

Svårighetsgrad 1

Fjället och skogen är ett härligt skafferi! Vi kombinerar en fin fjälltur med att även titta neråt- vad finns det för växter vi kan äta egentligen? Vi provsmakar och pratar om olika sätt att använda och tillaga växterna på. 


12.30-14.30 Fjällräddningen- Linda

Svårighetsgrad 1

Vad gör en fjällräddare? Linda kommer och pratar bland annat om hur en fjällräddare jobbar, vilken utrustning som används och när man ska ringa på hjälp. Kom och ställ egna frågor.14.30 Vi samlas och säger hejdå. + Utvärdering.Boka din aktivitet här!

 
 
 
Post
Instagram