Vad är Strövtåg?

Vad är Strövtåg?

Välkommen till Jämtlandsfjällen och till min vackra del av Sverige. Jag som driver Strövtåg heter Sofie och bor i en liten fjällby som heter Handöl. Eller ska vi vara korrekt bor jag utanför den stora byn där ungefär 40 stycken bofasta håller till. Här är det nära till naturen och jag har fjällen som bakgård.
Jag hoppas kunna dela min fjällglädje med dig som kommer hit.

Företagandet
Jag jobbar hårt för en hållbar naturturism. Hållbarhet för naturen, ekonomin och människan. Ett långsiktigt företagande som inte sliter på den naturen vi har. Min kompass bygger på respekt, omtanke och kärlek- såväl för dig som besökare som för naturen. Fjället behandlar oss alla lika, helt oberoende av status, pengar på banken eller vem du är tillsammans med. Mina fjällvandringar blir rikare av att vi människor är olika. Vare sig du är nybörjare eller gammal fjällräv finns det något för dig, något att lära och något att uppleva. Vi får inte heller glömma att det är vi som grupp som tillsammans gör fjällvandringen minnesvärd.

Om Sofie

Född och uppväxt i de Jämtländska fjällen är det ingen slump att jag trivs i naturen. Att vara ute under alla årstider har sin charm. Skidåkning under vintern, tälta och fiska under sommaren har jag gjort sen barnsben. Min passion är god lokal mat (och en del choklad 😉 ) och livets enkelhet. Jag vill dela min fjällglädje till andra för att ge en förståelse för den natur vi måste bevara till de som kommer efter oss. Jag utbildade mig och certifierade mig som Fjälledare Sommar och har sen 2017 ordnat fjällvandringar. För att kunna ta hand om er besökare bättre har jag även utbildat mig inom Wildernes First Aid, friluftssjukvård helt enkelt.

One comment

  1. Will Skaskiw

    Hej Sofia,

    Anna Hellgren has told me about you and your activities. I am interested in what you do. My name is Will Skaskiw. I live in Umeå with my wife Christina. Christina grew up in Umeå, myself in Vermont in the States. I have worked at Stensdalen as stugvärd several times and have a place in my heart for Jämtland. My Swedish is so so, but I can get by. I did not sign up for stugvärd this summer because of covid, but I am planning to be Vålådalen and
    Stensdalen for some time in the fall. It would be nice to meet you.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.