Vilket äventyr passar dig bäst?

Är du nybörjare eller längtar du till mer utmanande fjällupplevelser?

 

GASTRONOMISK FJÄLLUPPLEVELSE- En smak av fjället som du aldrig glömmer, vi lovar. Följ med Lena och Sofie till Skurdalsporten Fjellstue. Hos oss väntar vilda fjäll, lokal relations mat och en tillvaro bortom vardagens stress. Här i väglöst land får allt ta lite längre tid, utan el och rinnande vatten äter vi middagar i stearinljusets sken, badar vedeldad bastu och simmar i sjön. Menyn består av lokal relationsmat med allt fjället, skogen och sjön erbjuder. Ripa, vildplockat, röding, älg, ren och lokala grönsaker är ett axplock.
På vintern tar vi snöskorna och under barmarks tiden vandrar vi hit. Och kanske är det Sveriges enda fine dining restaurang där du kan sitta och äta i långkalsongerna?

NYFIKEN PÅ SNÖSKOR – En klassiker som passar naturälskaren. För dig som gillar fjällvandring och är nyfiken på vinterfjället. Du bor i eget rum på Enaforsholm Fjällgård och vandrar i en liten grupp under dagarna. Vi vandrar i ett långsamt tempo, tittar på spår i snön och kokar kaffe över öppen eld. Bastu, äter 3-rätters traditionell middag och njuter av en rofylld helg.

TÄLTTUR I JÄMTLANDSFJÄLLEN – Den perfekta kursen för dig som vill lära dig tälta på vintern. En praktisk kurs där du på ett tryggt sätt får tälta, lära dig mer om navigering och allt annat som är lite speciellt för en vintertur. Lars och Sofie delar med sig av sina bästa tips och tricks. Vi pratar om fjällvett, karta & kompass, friluftsmat och framförallt njuter vi av fjället och friheten. Vi börjar och slutar turen på Enaforsholm Fjällgård. Lokal mat, utbildade guider och smågrupper gör det här till speciell tur. Efter den här helgen är du redo att göra egna vinterturer på turskidor.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *